Vad är ett flervägsspel?

Det lättaste sättet att förstå hur ett flervägsspel fungerar är att tänka på det som två spel – ena spelet är ett vinnarspel, det andra spelet är ett spel på att ditt val placerar sig.

EACH-WAY BET header image

 

Då ett flervägsspel är två separata spel kostar det dubbelt så mycket, men du vinner inte bara om ditt val vinner utan även om ditt val placerar sig
Du kommer alltid se flervägsvillkoren på din spelkupong inann du placerar ett spel
EACH-WAY BET betting start

 

När det gäller hästkapplöpning täcker flervägsspel vanligtvis de -tre eller fyra första platserna. På stora lopp kan det även vara fem platser så håll ögonen öppna efter specialerbjudanden

På andra sporter som golf, kan flervägsspel täcka upp till fem eller sex placeringar. I manga fall, så som spel på fotbollsturneringar, t.ex. VM, kan flervägsvillkoren täcka finalisterna(1,2) eller semifinalisterna(1,2,3,4).

Flervägsvillkor på tennis, dart, snooker, rugby, basket, hockey, baseboll, amerikansk fotboll, etc. Brukar också oftast gälla finalisterna i varje event

FLERVÄGSSPEL PÅ HÄSTKAPPLÖPNING

De flesta spelarna som har spelat på hästkapplöpning har minst en historia de kan berätta om när de valde en häst som var på väg att vinna loppet men föll på mållinjen. Det gör extra ont att förlora vid de tillfällena. Om du hittar en häst till höga odds som du tror är kapabel till att placera sig kan det vara mer värt att satsa på det än att satsa på att en favorit ska vinna hela loppet.

Strategi är viktigt när det kommer till odds, så se till att ge dig själv bästa möjliga chans till vinst nästa gång du spelar på hästar genom att överväga ett flervägsspel!

Flervägsspel är en nyckelkomponent till att vinna pengar på hästkapplöpning, både som en del i ett flervalsspel – som vi redan har gått igenom – och som singlar.

Exemplet nedan visar vilken skillnad ett flervägsspel kan göra på Newbury.

 

 

I det här exemplet så får vi £17 i utbetalning om vår häst vinner, givet att vi spelar för £1. I ett lopp med 16 deltagare så är risken stor att din häst gör ett bra lopp men ändå inte räcker hela vägen. Givet att oddsen är 17 gånger pengarna så kan det vara värt att lägga ett flervägsspel istället.
 
Här är samma spel placerat som ett flervägsspel.
 

 

 

Flervägsvillkoren som ges sager att om din häst slutar bland de fyra bästa så får du fem gånger pengarna.

Om din häst vinner kommer du att få £22, £17 för vinstspelet och £5 för spelet att hästen kommer placera sig.

Om hästen slutar tvåa, trea eller fyra kommer du få £5 från flervägsspelet då din häst har placerat sig, vilket är mer än dubbla insatsen!

Flervägsspel är ett grymt verktyg när det gäller hästkapplöpning, speciellt när du hittar bra hästar till lite högre odds. Det kan vara värt att använda en flervägskalkylator för att se om det finns värde i att placera ett flervägsspel.

EACH-WAY BET betting example

 

FLERVÄGSSPEL PÅ ANDRA SPORTER

Du kommer alltid se valet att klicka i en ruta som gör ditt spel till ett flervägsspel när du spelar på hästkapplöpning. På många andra sporter kommer du få två separata alternativ, ett alternativ är att enbart spela på vinst och det andra på flervägsspel

Det här visas på bilden nedan:EACH-WAY BET

 

Det här formatet gör det lätt för dig att se vilket odds du får för en spelare att placera sig. I det här fallet ger flervägsspelet utdelning om spelaren är bland de fem bästa.
Nästa del av vår bettingguide Är Lucky 63.
888sport
By 888sport