Badou Jack är en svensk professionell boxare som tidigare varit världsmästare i två olika viktklasser. Trots hans stora framgångar så är han inte så känd i Sverige.

Visst man kan se hans namn i nyheterna lite då och då men det är inte i paritet med den atlet och stjärnstatus han egentligen har. Han har haft världsmästartiteln i två olika viktklasser och det är något som borde ha gjort honom till en superstjärna i Sverige.

Vi har inte så många svenska atleter som dominerat i sin sport som Badou Jack. I denna artikel tar vi en närmare titt på en svensk världsmästare i boxning.

Badou Jack Karriär

Badou Jack Privatliv | Fru

Badou Jack | Lön | Net Worth

Badou Jack | Sociala Medier

Badou Jack Statistik | Rekord

FAQ

Badou Jack Karriär

Badou Jack föddes i Stockholm 1983. Han har ett mixat ursprung med en svensk mamma och en gambiansk pappa. Han växte upp i en stor familj med åtta syskon. Badou uppfostrades efter pappans religion som är Islam. Badou Jack är än idag en troende muslim.

Badou började sin boxningskarriär som elvaåring. Som 18-åring startade han sin amatörkarriär i Sverige och var väldigt framgångsrik. Han hade 125 vinster och endast 25 förluster. Mellan 2004 och 2008 blev han svensk mästare varje år. Fyra gånger vann han i mellanvikt och en titel i lätt tungvikt. I det sista mästerskapet vann han över en annan kommande superstjärna i Erik Skoglund.

2008 tog han chansen att tävla för hans pappas födelseland Gambia i OS. Badou Jack fick äran att vara flaggbärare för Gambia i öppningsceremonin. Tyvärr gick det inte lika bra i turneringen då han åkte ut mot Vijender Singh redan i den första omgången.

2009 startade han sin professionella karriär med en vinst mot ryssen Maxim Nikorov. 2011 flyttade Badou till USA och hans segertåg fortsatte hela vägen till 15 raka segrar innan han stötte på mexikanen Marco Antonio Peribán. Den matchen slutade oavgjort och bröt Badous fyra år långa segersvit. Det var en titelfajt i supermellanvikt som tyvärr inte gick Badous väg.

1

Men han skulle få chansen igen två år senare när han mötte Anthony Direll i titelfajten. Anthony Direll var regerande mästare och höll bältet. Han var fortfarande obesegrad i sin professionella karriär och det var inte många som tyckte att Badou Jack hade en chans. Även Direll kommenterade att Badou Jack inte var något speciellt inför matchen. Men Badou överraskade alla och vann på domslut. Han var världsmästare nu.

Han försvarade sin titel i supermellanvikt i tre matcher mot Bute, Groves och DeGale. Efter det kände både Jack och Floyd att det var dags för honom att steppa upp till lätt tungvikt.

I sin första match ställdes han mot Cleverly och WBA titeln stod på spel. Badou pulvriserade Cleverly och matchen fick avbrytas redan i femte ronden många fina kombinationer från Jack. Det var inget snack om saken och nu hade Badou fäst blicken på WBC bältet som innehades av Adonis Stevenson.

Matchen mellan de slutade oavgjort i mitten på 2018. Det var mycket kritik kring domarnas beslut som det ofta är i bedömningssporter. Båda duellanterna tyckte att de borde ha vunnit. Kollar man dock på statistiken i den matchen så var Badou Jack klart bättre på att träffa sin motståndare.

Badous sämsta match i karriären kom i mötet med unge Browne där ynglingen dominerade med sin fart och snabbhet. Badou Jack på en andra raka förlust i nästkommande match mot Pascal men då var det inte lika klart och Badou kunde lika gärna stått som vinnare.

Badou Jacks efterföljande två matcher var korta historier där Jack var överlägsen. Det var snack om en fajt mellan honom och Pascal igen men den matchen kommer inte bli av då Pascal är dopingavstängd.

Badou var i ringen senast mot Samuel Crossed i november där han vann på TKO. Det är ännu inte klart vem han kommer möta härnäst men vi vet att han kommer att bära Sveriges flagga med stolthet.

Spana in boxning odds på våran hemsida.

2

Badou Jack Privatliv | Fru

Badou Jack är gift med svenska Yasemin Jack (tidigare Yasemine Cimdir). De gifte sig 2014 och har tillsammans dottern Malaniyah Jack och sonen Malik Jack.

Yasemin Jack har hållit sig borta från rampljuset och det är inte mycket som är känt om henne. Det vi vet är att hon driver Badou Jack Foundation ihop med sin man.

Det är en stiftelse som hjälper flyktingbarn med mat, hälsa, utbildning och mycket annat.

Badou Jack | Lön | Net Worth

Exakt vad Badou Jacks förmögenhet ligger på är svårt att estimera. Men han har enligt ett flertal källor tjänat in drygt $1 miljon. Men det kanske ska tas med en nypa salt. Troligtvis har han en större förmögenhet än så.

Professionella boxare tjänar pengar per match och ju mer populär en spelare är desto mer tjänar man. Badou Jack har haft flera titelmatcher och det är duster som inbringar pengar.

Badou kontrakterades även av Mayweather Promotions efter att självaste Floyd Mayweather jr. imponerats av honom i en fajt. Det kontraktet fyller nog på skattkistan än mer.

3

Badou Jack | Sociala Medier

Badou Jack är aktiv på sociala medier och har på Instagram ungefär 300 tusen följare. Kontot heter @badoujack. Det är många bilder från när han boxas och även på många andra boxningsstjärnor.

Om du vill ha lite mer bilder från Badou Jacks privatliv kan du besöka hans fru Yasemins instagram @yaseminjack.

Badou Jack Statistik | Rekord

Antal Matcher: 31

Antal Vinster: 25

-Vinster genom Knockout (KO): 15

-Vinster genom domslut: 9

-Vinster genom Diskvalificering: 1

Antal Förluster: 3

-Förluster genom Knockout (KO): 1

-Förluster genom domslut: 2

Resterande tre matcher har slutat oavgjort.

888sport erbjuder spel på massa olika sporter, hitta ditt bet på vår hemsida.

4

FAQ

Hur lång är Badou Jack?

- Han är 193cm lång

Vad är Badou Jacks hela namn?

- Johannes Gabriel Badou Jack Nyberg

Vad har Badou Jack för smeknamn?

- Badou Jack kallas för Badou Jack The Ripper efter seriemördaren som härjade i 1800-talets London.

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*