Vi ger dig förutsättningarna inför EM-kvalets sista omgång! Spana in all vår betting och odds på EM för de senaste oddsen på EM. Eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matcherna?

Sverige gästar Rumänien i vad som kan bli en avgörande match i EM-kvalet. Vid oavgjort eller vinst så är Sverige i princip klara för EM, medans en förlust skulle innebära fördel Rumänien.

Sverige var riktigt nära att i princip säkra sin EM-plats i förra kvalomgången efter en jättematch dom gruppettan Spanien. Ett nykomponerat spanskt landslag var inte att känna till på Friends Arena vilket Janne Anderssons manskap utnyttjade till fullo. Sverige var länge det bättre laget, och efter att Berg gjorde 1-0 för Sverige så hade laget flera grymma lägen att utöka ledningen till 2-0. Istället så kvitterade Spanien till 1-1 på tilläggstid. 

Allt är inte riktigt klart nu, men vi har allt i egna händer. Sverige behöver som sämst kryssa borta mot Rumänien för att ha allt i egna händer i den sista omgången när vi tar emot Färöarna på Friends Arena i en match som bör vara 3 garanterade poäng för Sverige. 

Rumänien har en spännande generation fotbollsspelare på väg upp, men Sveriges erfarna landslag bör kunna klara av en poäng i Bucharest. Du får 1.40 på att Sverige får med sig minst en poäng

Truppen som har tagits ut till matchen är mestadels väntad, med undantag för två av svensk fotbolls största talanger som får nu chansen i A-landslaget - Atalanta-ägda Dejan Kuluseviski och Bolognas Mattias Svanberg.

Kulusevski är på lån hos Parma där han har gjort stor succé under hösten. Han är en av de största talangerna som svensk fotboll har fått fram på många, många år, så landslagsuttagningen är minst sagt välförtjänt. Svanberg är en stortalang han också som har gjort det riktigt bra i Bologna och ser ut att kunna blomma ut till en grym spelare han också. De får nog inte chansen mot Rumänien borta, men mot Färöarna få vi förhoppningsvis se någon av dem. 

Förutom skador på nyckelspelare som Claesson och Augustinsson så har Krafth lämnat återbud. Han ersätts av Pontus Jansson. 

Minst en poäng mot Rumänien och vi står med ena benet i EM, och vid förlust lever hoppet fortfarande då Rumänien möter Spanien i den sista kvalomgången!

 

*Credit for the main photo belongs to Gregorio Borgia / AP Photo*