Kvartsfinalerna är avgjorda och det har blivit dags för semifinaler i Champions League. 

PSG - Leipzig

PSG tog sig vidare med nöd och näppe mot ett Atalanta som verkligen bjöd upp till dans. PSG och framförallt Neymar hade mängder av chanser och var i stora delar av matchen det bättre laget, men det vara Atalanta som tog ledningen och var på väg att klara av en seger.

Men ju längre matchen led desto fler målchanser fick PSG och i den 90e minuten så kvitterade PSG mot ett Atalanta som såg tröttkört och ihåligt ut. Några minuter senare kom dödsstöten då PSG satte 2-1 och tog sig vidare till semifinal. Rättvist med tanke på matchbilden.

Leipzig skrällde i sin match mot Atletico Madrid med sin seger med 2-1. På förhand var det många som trodde att Simeones pragmatiska spelsätt skulle bli för jobbigt för Leipzig men i slutändan så var det tyskarna som visade sig vara det mest kompetenta laget. 

Atletico var absolut inte dåliga, men deras defensiva approach blev straffad och det var tydligt att Leipzig gick för segern - och lyckades. 

Atletico i all ära men Leipzig har problem i försvaret, och mot Neymar och Mbappé kommer de få det väldigt svårt. Fördel PSG.

Bayern München - Lyon

Bayern var favorittippade inför mötet med Barcelona men ingen kunde ana att de skulle utklassa katalanerna med hela 8-2. Barca har sett dåliga ut under våren och sommaren och Bayern har gått som tåget, men att klasskillnaden skulle vara såhär stor var förvånande.

Matchen var aldrig jämn och det kändes aldrig som att Barcelona var nära att kunna hota Bayern. Samtidigt så fick Bayern maximal utdelning på sina chanser, så siffrorna blev lite väl stora, men en storseger var välförtjänt.

Lyon stod för omgångens skräll när de slog ut Manchester City som slog ut Real Madrid i åttondelen. Lyon skrällde och slog ut Juventus innan de fällde Manchester City, så att underskatta fransmännen är något som bör undvikas.

City var dock bra i matchen och hade en del otur, men tar man inte sina chanser på den här nivån så kommer man bli straffad, vilket City blev.

Trots att Lyon har slagit ut både Juventus och Manchester City så är Bayern Europas kanske bästa lag just nu och bör klara av Lyon, framförallt med tanke på att de är stärkta av den fina insatsen i kvarten.

*Credit for the main photo belongs to Frank Augstein/ AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.