Hammarby IF fan zone - Allt du behöver veta om Bajen

Vi har skapat en komplett lagprofil så att alla Hammarby-fans kan hålla ordentlig koll på sin klubb. Vi har samlat det senaste och mest intressanta på en och samma plats - Allt från historisk statistik till de senaste oddsen, allt finns här. 

Hemsida: https://www.hammarbyfotboll.se/ TITLAR
Facebook: https://www.facebook.com/HammarbyFotboll/ Allsvenskan: 1
Twitter: https://twitter.com/Hammarbyfotboll Svenska cupen: Silver  1977, 1983, 2010
Instagram: https://www.instagram.com/hammarbyfotboll/ UEFA intertoto cup: 1
Grundad: 1897  


Hammarby IF - speltips och införsnack

888sport erbjuder de senaste oddsen på Bajen! Du kan spana in den senaste bettinginfon på Hammarby här. Där hittar du det senaste införsnacket med våra experter! Letar du efter de bästa oddsen på Hammarby? Du hittar dem här

Hammarbys trupp 2019/2020

Hammarby har en av de mest namnkunniga trupperna i Allsvenskan, framförallt tack vare prestigevärvningen Alexander Kacaniklic som har flera säsonger i Premier League bakom sig. Bakom honom är det värvningen av Kjartansson som sticker ut mest. En grym målskytt som sägs vara skillnaden mellan en topplacering och en medioker säsong. 

Utöver prestigevärvningarna har klubbledningen valt att satsa på långsiktighet och behållt en stark stomme av spelare och även värvat in ett gäng yngre spelare för framtiden. Värvningen av jättelöftet Filston Mawana är en typisk sådan värvning som kan komma in och göra skillnad redan i år, men är framförallt tänkt att vara en bärande spelare i framtiden.

Vilka var Hammarbys främsta målskyttar förra säsongen?

1. Jiloan Hamad - 13 mål

2. Nikola Durdic - 13 mål

3. Pa Dibba - 9 mål

4. Muamer Tankovic - 7 mål

5. Björn Paulsen - 5 mål

Vilka är Hammarbys största rivaler?

Bajens två största rivaler är stockholmsklubbarna Djurgården och AIK. Då Hammarby är en gammal arbetarklubb från södermalm är det inte konstigt att Djurgården är en av  Hammarbys två stora rivaler. Djurgården ser östermalm som sina hemmakvarter vilket förklarar grunden till rivaliteten. 

AIK är den tredje av huvudstadens tre storklubbar och båda klubbarna är bland de mest populära i landet. AIK har dock tagit många fler titlar än bajen vilket gör dem till en naturlig rival.

Hur mycket tjänar de största stjärnorna i Bajen? Hur mycket är klubben värderad till?

Hammarby Fotboll AB som har han om elitverksamheten ägs av Hammarby IF FF och Resten av aktierna ägs av olika aktieägare, bland annat Anschutz Entertainment Group Sweden AB. Dock har Hammarby IF FF röstmajoritet. 

Hammarby är en förening med stabil ekonomi och betalar ut löner kring en miljon per år till många av sina spelare, men stora namn som Kacaniklic tjänar mer än så. Exakta löneuppgifter för klubbens bäst betalda är tyvärr väldigt svåra att få tag i. 

Hammarbys största framgångar

År 2001 tog Hammarby sitt första SM-guld efter en kaotisk säsong. Under säsongen sades det att Hammarby som vanligt bara är ute efter att underhålla och aldrig kan vinna en titel. Samma säsong fick tränare Sören Cratz mitt under titelstriden besked om att han nästa säsong inte skulle fortsätta som huvudtränare för att han spelade för tråkig fotboll. 

När säsongen var slut fick fansen se sitt Hammarby ta hem sitt första SM-guld. De fick också se den älskade Hammarbylegendaren Kennedy Bakircioglü, då 20 år gammal, ta ett gigantiskt kliv mot att bli den legend han är idag. SM-guldet har definitivt förstärkt hans legendstatus!

 

Fanprofil

Hammarbys supportrar är kända som några av Sveriges och Europas mest passionerade och kreativa. Det marscherar ofta genom södermalm till tele2 arena innan avspark och på stormatcher har supportrarna ofta förberett tifon i världsklass. Klubben har i sin tur visat sin uppskattning för sina lojala supportrar genom att officiellt tilldela tröjnummer 12 till publiken. 

Kända Hammarbylegendarer 

Ingen Hammarbyspelare kan peta Nacka Skoglund bajentronen. Nacka slog igenom i Bajen och ansågs vara så bra att han snart såldes till Sampdoria i Italien. Efter sessioner i Palermo och Inter Milan återvände Nacka till Hammarby 1963 och tog upp klubben till Allsvenskan. Hans okonventionella spelstil och fina teknik är det som har gjort honom till Hammarbys tveklöst största legendar. 

Det går inte att snacka om Hammarby i modern tid utan att prata om Kennedy Bakircioglü. Han var med och tog klubbens enda SM-guld 2001 och bestämde sig sedan för att ta nästa steg i karriären utanför landets gränser. Efter nästan 10 år utomlands återvände han till Bajen 2012 där han sen avslutade karriären 2018 och ses idag som en av de största spelarna som någonsin har spelar i Hammarby.

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike