Sverige står efter ett långt uppehåll inför två riktigt tuffa uppgifter i en tuff grupp i Nations League. Landslagshelgen inleds med ett möte mot Frankrike innan det är dags för Portugal nästa vecka. 

Inga stora skrällar är med i Janne Anderssons trupp utan det mesta är som vanligt. Tyvärr är Andreas Granqvist frånvarande med skadeproblem men mittbackskollegan Lindelöf är med. Även Pontus Jansson är med i truppen efter en fin säsong i Brentford där han tog sitt lag hela vägen till final i playoffs till Premier League.

På mittfältet hoppas många på att få se Dejan Kulusevski från start. Den svenska stortalangen har haft en helt otrolig säsong och presterade så bra i Parma att Juventus valde att köpa loss honom. 

Trots att han inte har spelats in i landslagen och att det finns mer erfarna spelare på hans position i truppen så har Dejan en höjd som väldigt få i landslaget har, och om det är någon gång han bör spelas in så är det nu när vi har tid kvar tills EM 2021. Den andra svenska stortalangen som spelar i italienska Serie A till vardags, Mattias Svanberg, finns också med i truppen och förhoppningsvis får vi se honom få några minuter också. 

Längst fram har vi Alexander Isak som ansluter till landslaget efter han och hans Sociedad avslutat den spanska ligan otroligt svagt. Han kommer antagligen få sällskap av Marcus Berg, men Sebastian Andersson finns också med och det vore kul att se Sebastian efter hans fina säsong i Tyskland. 

Frankrike och Portugal är bland det svåraste motståndet i världen med spelare som Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes, Antoine Griezmann, Paul Pogba och andra världsstjärnor på i princip varenda position. Det kommer krävas en näst intill perfekt insats från Sverige om vi ska få med oss poäng här. Men Jannes landslag har visat sig kunna slå motstånd av absoluta världsklass förut så vi kommer garanterat få se tuffa fighter. 

*Credit for the main photo belongs to Vadim Ghirda / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content
El Clásico

Säsongens första El Clásico

El Clásico

Säsongens första El Clásico

The Blues gästar The Red Devils

The Blues gästar The Red Devils

The Blues gästar The Red Devils

The Blues gästar The Red Devils

De bästa spanska talangerna i La Liga 2020/2021

De nya stjärnorna i La Liga