La liga är mer spännande än på länge. Giganterna Barcelona och Real Madrid ligger på delad förstaplats med samma poängskörd efter 17 spelade matcher. Real har visat stora förbättringar på sista tiden men kommer få det väldigt tufft på Camp Nou mot ett Barcelona och Lionel Messi som kammade hem sin sjätte guldboll för några veckor sen. Vi går igenom förutsättningarna, odds och betting inför matchen!

Real Madrid i Form 

Real Madrid har hämtat sig från en svag säsongsinledning och ser nu ut att gå mot gammal storform igen. 

Ligaspelet började vacklande med dåligt spel och en skada på nya storstjärnan Eden Hazard. Efter att ha blivit totalt utspelade i Paris av ett alert PSG så har Real sakta men säkert börja hitta formen igen, och ser nu ut att kunna vinna ligan.

I Ronaldos frånvaro är det Karim Benzema som har klivit fram och tar extremt stort ansvar, både som ledare och målgörare. Gång efter annan är det han som kliver in och sätter viktiga mål. I helgen låg Real under med 1-0 innan målvak Courtois gick upp på en hörna i matchens slutskede och nästan nickade in en kvittering. Nicken räddades dock på mållinjen, och vem var där och bombade upp returen i nättaket om inte Benzema. 

Real Madrid har haft det lite svårare på bortaplan, och det är få bortamatcher som är lika svåra som Barcelona på Camp Nou. Real Madrid har haft väldigt svårt där det senaste decenniet och med tanke på hur man har vacklat tidigare under säsongen så är risken stor för att de får det väldigt svårt på onsdag. 

Real Madrid har skador på flera spelare, bland annat nyckelspelarna Marcelo och Eden Hazard. Det är två gigantiska avbräck, men det finns flera bra ersättare i truppen. På mittfältet lär stjärnskottet Valverde få starta tillsammans med Kroos och Casemiro. Längst fram startar Benzema, antagligen tillsammans med Gareth Bale och Isco som har hittat formen. 

Även om det ser lite tufft ut för Real så är det ett möte mellan två ärkerivaler, och då Real ser spelmässigt bra ut så det är absolut inte omöjligt att de lyckas skrälla på Camp Nou. Marknaden verkar inte tro på Real och du får hela 4.25 på att de tar hem segern.

 

Barcelonas Clásicoform 

Inför matchen är Barcelona i aningen sämre form än Real Madrid. Under stora delar av säsongen har spelet inte alls sett bra ut, och det är tack vare Messis fantastiska prestationer som de toppar liggan. 

Barca har världens kanske bästa trupp med otroliga spelare som Messi, Suarez och Griezmann, men spelet ser ofta haltande ut. 

Mot Real Madrid så brukar det inte spela någon roll. Messi och Barcelona har ett helt otroligt Clasicofacit - de har inte förlorat ett Clásico sen 2017. 

I många av matcherna så är Real Madrid minst lika bra som Barca i spelet, men Messi och Suarez har klivit fram gång efter annat och sänkt Real Madrid, ofta mot spelets gång. De båda trivs oerhört bra mot Real Madrid och räkna med att de kommer få sina chanser på onsdag igen. Real Madrid må ha växlat upp och ser förvånansvärt bra ut, men defensiven är något som Real alltid har haft problem med, och Messi vet precis hur man exploaterar den - Du får 4.10 på att han nätar först mot ärkerivalen

Griezmanns vara eller icke-vara på planen är också en snackis. Det är fortfarande oklart om fransmannen kommer starta då han har haft väldigt svårt att komma in i laget. Han nätade senast mot Sociedad med ett riktigt klassmål i en match där Barcelona bara fick med sig ett kryss. Men då Dembele är skadad så är det troligt att han startar tillsammans med Suarez och Messi. 

 

*Credit for the main photo belongs to Manu Fernandez / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.