Nu när La Liga har dragit igång och storlagen är färdiga med sina stjärnvärvningar har det blivit hög tid att kolla på några av ligans största målskyttar genom tiderna! Spana in all vår betting och odds på fotboll för de senaste oddsen på La Liga. Eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matcherna? 

Cristiano Ronaldo och Lionel Messi

Det går inte att prata om målskyttar i La Liga utan att nämna den här duon. De har båda prenumererat på guldbollar under tio års tid och debatten om vem som är bäst kommer nog aldrig ta slut. Båda spelarna är fortfarande aktiva och dominerar fortfarande världsfotbollen med sina mål, men Cristiano valde att lämna Spanien till förmån för Juventus för ett drygt år sen. 

Duon har tillsammans gjort över 700 mål i ligan (lägg till Champions League och Spanska Cupen så förstår ni vilka maskiner de är). Lionel Messi är La Ligas klart bästa målgörare genom tiderna med sina 419 mål sen debuten 2004. Det är över 100 fler än Cristiano och det kommer nog dröja länge innan vi får se ett sånt facit igen. Ronaldo snittade å andra sidan över 1 mål per match med sina 311 mål på 292 ligamatcher för Real Madrid. Sjuka siffror från två sjuka spelare. 

Raúl

En av Real Madrids största spelare genom tiderna och en av de mest omtyckta stjärnorna som någonsin har spelat fotboll i Spanien (Barcafans kanske inte håller med). Raúl kom fram i Real som tonåring och det blev tidigt klart att han skulle bli något stort. Han var med när klubben dominerade klubblagsfotbollen i slutet av nittiotalet och början av 2000-talet med tre Champions League-titlar. 

I ligan såg han till att Real Madrid kammade hem ligatitel efter ligatitel med sina mål. Hela 228 mål blev det i realtröjan innan han lämnade för Schalke. En liten striker som egentligen inte ser särskilt hotfull ut men som levde på en fin touch och en otrolig fotbollshjärna som underhöll publiken i Madrid i 16 år. 

Alfredo Di Stéfano

Alfredo Di Stéfanos flytt till Real Madrid var omtvistad och ärkerivalen Barcelona anklagade Real Madrid för att ha tagit hjälp av regimen för att värva argentinaren. Efter 4 mål i sin första match mot just Barcelona så fortsatte han göra det han gjorde bäst - göra mål. Det blev hela 227 mål under hans dryga decennium i Spanien. 

Di Stéfanos betydelse för Real Madrid går inte att underskatta. Han var storstjärnan i laget som vann fem Europacuper i rad, samtidigt som han tog klubben till flertalet ligatitlar. Han var sedd som en av de bästa spelarna i världen, och det är många som tror att han hade tagit Argentina till VM-guld om han hade fått spela landslagsfotboll (Argentina bojkottade VM 50 och 54 och svartlistade sen Di Stéfano från landslagsfotboll när han flyttade till Real). Det är till stor del tack vare honom som Real Madrid alltid har setts som kungarna av europafotboll. 

 

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.