Mourinhos nya klubb Tottenham tar emot hans gamla klubb och stora kärlek Chelsea. Ett pånyttfött Tottenham ska försöka överta Chelseas fjärdeplats då det bara är tre poäng som skiljer lagen åt, men Lampards unga Chelsea har visat sig vara riktigt svåra att besegra i år. Vi går igenom förutsättningarna, odds och speltips betting inför matchen!

Nya Spurs 

Det är ett pånyttfött Spurs som tar emot Chelsea i helgen. Efter Mourinhos intåg har de radat upp segrar och ligger nu på en femteplats, tre poäng efter just Chelsea som ligger fyra. 

Mourinhos intåg har gett laget energi igen, och det som under Pochettinos sista dagar såg så trött ut ser nu ut att vara fullt av energi. Spelet har inte förändrats särskilt mycket, skillnaden är snarare att spelarna nu faktiskt vill vinna. 

Mourinho tar nu tillbaka sin gamla klubb och stora kärlek Chelsea i en match som måste kännas konstig för både honom och för Chelseas fans. Fansen har uttryckt sin ilska över att Mourinho, som är synonym med Chelsea och förvandling från mittenklubb till toppklubb, gick till en av klubbens värsta rivaler. 

Det återstår att se hur Mourinho nu reagerar på hur Chelseafansens ilska. Vi har tidigare sett att han har en förmåga att reta upp fans från sina tidigare klubbar när han möter dem med nya lag, men han har alltid haft extremt mycket respekt för Chelsea, så det återstår att se om han klarar av att hålla sig i skinner även om han blir buad. 

På spelarfronten har Son, Moura, Alli och Kane, som har bildat anfallskvartett under Mou, trampat gasen i botten och levererar match efter match, och kommer vara livsfarliga mot ett Chelsea som har sett lite trött sista tiden.

Lampards Chelsea

Efter att ha blivit överkörda i säsongspremiären av Manchester United så har Lampard och hans unga Chelsea tagit Premier League med storm. Ingen kunde förutspå att de skulle ligga på en fjärdeplats och spela så bra fotboll när vi går in i julperioden.

Transferförbudet har visat sig vara en välsignelse då Chelseas lovande ungdomar Mason Mount, Tammy Abraham, Hudson-Odoi och Tomori var tvungna att kliva fram och leverera, vilket de verkligen har gjort. 

Mot ligans giganter Liverpool och City så räckte Chelsea inte riktigt till, men det var ingen som förväntade sig det heller. De stod upp bra och förlorade båda matcherna med uddamålet, vilket är klart godkänt för ett så ungt lag. Nu är det dags för Chelsea att de kan stå upp mot lag som Tottenham som befinner sig strax under toppskiktet. Lyckas de med det har de stor chans att nå CL nästa år

Chelseas trupp är dock lite tunn och det börjar märkas att den energikrävande spelstilen som Lampard har implementerat börjar trötta ut spelarna. Matcherna på slutet har sett lite sämre ut, och mot lag som spelar med hög energi har de haft svårt att stå emot. Mot ett pånyttfött Everton var de flera nummer för små och kunde inte stå emot Evertons klassiskt energirika fotboll. 

Hur det än blir så kommer vi får se ett grymt Londonderby som innehåller lit extra krydda med tanke på Mourinhosituationen!

 

*Credit for the main photo belongs to Rui Vieira / AP Photo*