CL-jagande Tottenham möter ett motivationsfattigt Manchester City på Tottenham Stadium i helgen. Vi går igenom förutsättningarna och premier league odds inför matchen! 

Tottenham har äntligen gjort sig av med Christian Eriksen som har velat bort sen i somras. Eriksens vara eller icke vara har varit ett distraktionsmoment för Spurs vilket har påverkat både lagets och hans egna prestation. 

Utan Eriksen så kommer vi få se Lo Celso eller Alli ta rollen som central kreatör på mittfältet. I och med Harry Kanes skada så kommer Son starta längst fram flankerad av Lucas och Lamela. På det defensiva mittfältet lär vi se Harry Winks tillsammans med antingen Alli eller Lo Celso. 

Mourinhos Tottenham är i desperat behov av poäng för ha chans att kunna knipa den sista CL-platsen. Laget ligger för tillfället 6 poäng bakom Chelsea som har innehar fjärdeplatsen och en förlust här kan se Tottenham hamna bakom flera lag jagar EL-platsen. 

Manchester City har ett möte i veckan att tänka på innan de tar sig an Tottenham. United väntar i returmötet i semifinalen i ligacupen och Pep Guardiola lär inte spara på någon spelare trots vinsten i den första semifinalen. Citys spelschema är intensivt vilket kan vara bra för Tottenham, men bredden och kvaliteten i deras trupp är en klass över Spurs, så City bör kunna hantera spelschemat. 

Ligan är redan förlorad för City och CL-platsen verkar vara säkrad så motivationen är inte på topp, och med en stundande match mot Real Madrid i Champions League så finns det risk för att spelarna har fokus på alla andra turneringar och släpper Premier League. 

I det förra mötet mellan de två lagen så dominerade City matchen fullständigt men lyckades ändå inte vinna mot ett svagt Spurs som lyckades få in två bollar på bortaplan. 

Det kan mycket väl bli en match där motivation slår klass, och trots att Mourinhos Tottenham har hackat på sista tiden så har de goda chanser att slå City och utmana Chelsea om fjärdeplatsen. 

 

*Credit for the main photo belongs to Matt Dunham / AP Photo*