Om inget oväntat händer så kommer Brexit att äga rum den 31a januari 2020. På den dagen kommer Storbritannien att lämna den europeiska unionen, ett val som får många konsekvenser. Det finns många frågetecken kring vad som kommer ske efter uttåget, inte minst inom fotbollen.
FA har inte släppt några riktlinjer ännu vilket gör att alla klubbar famlar lite i mörkret inför den stora dagen. För några dagar sen förklarade den franska åklagaren Jennifer Mendelewitsch att klubbarna har två olika synsätt. Många befinner sig i panik och är därför väldigt försiktiga när de närmar sig nya spelare då de inte vet vilka regler som kommer gälla.
De stora klubbarna räknar med att det inte är mycket som kommer att ändras. Väl medvetna om att pengarna som Premier League genererar är så stora att de inte vill riskera att förstöra ligans rykte och framförallt vill de inte riskera inkomsterna som världens rikaste liga ger. För fotboll betting så kommer nya, strikta regler medföra att de engelska klubbarna kan få svårt att konkurrera i stora europeiska cuper.
Så hur ser framtiden ut? Under 25 år så har Premier League värvat extremt många spelare från övriga EU (spelare som Fabregas, Kanté och van Persie) som har blivit stjärnor, både i Storbritannien och globalt. De som för tillfället spelar i England bör nog inte oroa sig, det är snarare framtida köp och dynamiken på transfermarknaden som kan komma att påverkas.
Före den fria rörligheten som EU medför så var alla spelare tvungna att ansöka om arbetsvisum. För att få spela i Premier League så var spelaren tvungen att ha spelat med sitt landslag under det gångna året.
Säg att Kanté, som hämtades till Leicester från Caen när han var en okänd mittfältare som inte hade gjort en enda landskamp hade varit tvungen att söka arbetsvisum sommaren 2015. Då hade Claudio Ranieri antagligen inte vunnit den där Premier League-titeln som chockade fotbollsvärlden!
Engelska klubbar kan bli tvungna att förlita sig mer och mer på engelska spelare istället för att köpa in spelare från andra länder. Det blir särskilt sant om det införs regler om hur många spelare en klubb måste ha från de egna leden. Förra året, mitt i brexit-debatten, så diskuterades ett förslag om att begränsa antalet utlänningar som en klubb får registrera från 25 till 12 vilket innebär att klubbarna måste ha 13 brittiska spelare.
En situation som skulle innebära en stor omställning för många klubbar, inte minst de allra största. Tänk på Manchester City där majoriteten av truppen är utlänningar, närmare bestämt 18 stycken. De skulle vara tvungna att sälja sex av sina 18 truppmedlemmar och fylla på med brittisk talang. Att ersätta sex spelare av världsklass är i princip omöjligt, även om klubbarna får handlar spelare från vilket land som helst.
Ett annat problem som kan uppstå när den fria rörligheten begränsas är att det kommer uppstå fall där spelare som ska spela europeisk cupfotboll på brittisk mark inte får inresevisum.
EU citizens have so far been able to enter even in the presence of criminal convictions, provided that they were not for violent acts.
EU-medborgare har hittills kunnat resa in i landat även om de är dömda för brott, om brottet inte är ett våldsbrott. Det innebär att Spelare som Messi (Spanskt pass), Cristiano Ronaldo och andra spelare som har blivit dömda (skattefusk) utan att hamna i fängelse kan få svårt att få visum i Storbritannien. Klubbarna måste ansöka om dispens för de spelarna - det kanske inte påverkar vår upplevelse som åskådare, men det är definitivt jobbigt för klubbarna.
In short, the repercussions of Brexit on the football of Her Majesty are likely to be many and varied. All that remains is to wait for January and the position of the authorities on this matter. And the controversies that will certainly follow.
Kort sagt så kommer Brexit påverka fotbollen på sätt som är svåra att förutspå. Allt vi kan göra nu är att vänta in den sista januari och se vad myndigheterna beslutar. Men var säker på att vi kommer få se en och annan kontrovers.
*Credit for the main photo belongs to Alastair Grant / AP Photo*