Sverige har fått fram en enorm talang som kan dominera skidvärlden efter att Therese Johaug slutar. Det har gått fort för Frida Karlsson. För bara tre år sedan deltog hon i junior-VM och gick på skidgymnasium i Sollefteå. Hon slog igenom med dunder och brak på den stora scenen med medaljer i sitt första senior-VM i Seefeld året därpå.

Därefter har det varit lite upp och ner för Frida när hon försökt etablera sig bland världseliten. Hon har haft lite skador samt varit avstängd från tävlande av skidförbundet.

Anledningen till avstängningen var hälsoproblem som uppdagades vid den årliga hälsokontrollen. Förbundet har aldrig gått ut med de exakta uppgifterna men det tros ha varit överbelastning träningsmässigt. Hon tränade för mycket och åt för lite vilket gav henne näringsbrist. Frida Karlsson har nu fått en bättre balans med kost och träning och är i bättre slag än någonsin.

Skid-VM i Oberstdorf gick precis av stapeln och Frida Karlsson är Sveriges stora medaljhopp. Hon gjorde ju succé i VM för två år sedan och vi hoppas på ännu fler framgångar.

Innehållsförteckning:

 

I den här artikeln tar vi upp allt, som du kan tänkas vilja veta om Frida Karlsson. Trevlig läsning!

Skid-VM | Frida Karlsson Skada

Skid-VM 2021 har precis startat, mästerskapet hålls i tyska Oberstdorf. På grund av världsläget med pandemin får vi inte den publikfest det hade kunnat vara i Tyskland. Men tävlingarna i Oberstdorf kommer ändå vara av högsta intresse för oss svenskar. Vi har massvis med medaljchanser. 

Jonna Sundling tog en guldmedalj i klassisk sprint och vi hoppas på fler medaljer för Sverige. Frida Karlsson är ett av de stora medaljhoppen. Största motståndet står den norske giganten Therese Johaug för. Ska man slå henne krävs det att man gör något speciellt. Ebba Andersson och Frida Karlsson är de stora utmanarna till Johaug.

Frida vet vi kan prestera på en hög nivå under VM. Hon har bara deltagit i ett VM tidigare och det var där hon fick sitt stora genombrott. Från helt okänd till guld med stafettlaget. Hon tog även ett silver i tio km klassiskt och ett brons i 30 km fristil. 

Inför Skid-VM har Frida tyvärr haft problem med skador. Innan en Tour de Ski tävling skadade hon sig i hotellrummet i Toblach. Det var en olycklig skada som det kommer snackas om i flera år framöver. I ett försök att göra "chins" i rummet gav dörrkarmen vika.

Hon skadade benet vid svanskotan och sätet fick sig en rejäl smäll. Hon valde att stå över några tävlingar. Hon har dock återhämtat sig bra efter det och kommer till VM med bra form.

För spel på olika sporter, spana in live oddset på våran hemsida.

Frida Karlsson | Biografi | Tidiga år 

Frida Karlsson föddes i Sollefteå den 10:e Augusti 1999 i Sollefteå. Hon var alltid sportintresserad och utövade många sporter som barn. Det var först när hon kom in på skidgymnasiet i Sollefteå som hon valde att ge upp de andra sporterna för att kunna satsa på skidor fullt ut.

Frida Karlsson | Privatliv| Familj | Pojkvän 

Frida Karlsson är dotter till företagaren Leif Medin och VD:n Mia Karlsson. Frida har en bra relation till sina föräldrar och har ett ganska ovanligt upplägg med sina föräldrar. De båda är hennes managers och sköter allt utanför skidspåret.

Frida har berättat att det känns tryggt att hennes föräldrar är hennes managers eftersom de alltid har hennes bästa intresse i tanken. Man måste ju säga att föräldrarna har gjort ett otroligt bra jobb med tanke på alla sponsorkontrakt Frida har fått vid sidan av spåret.

Frida Karlsson är sambo med William Poromaa och har köpt ett hus tillsammans i Sollefteå. William är även han en framgångsrik skidåkare och kommer också delta i VM i Oberstdorf. William och Frida gick på Sollefteå gymnasium tillsammans.

Deras relation fungerar väldigt bra eftersom de har liknande livsstilar med resor och mycket träning.

Frida Karlsson | Förmögenhet | Net Worth | Lön

Frida Karlsson har bara varit en skidåkare på seniornivå i tre år men det har hänt mycket på hennes bankkonto sedan dess. Hon har haft framgångar i spåret och det leder till att många stora företag vill bli associerade med henne.

Det är inte riktigt känt, exakt hur mycket hon tjänar men de stora pengarna rullar in via sponsorkontrakt. Hon har ett långtidskontrakt med Adidas som troligen är värt många miljoner. Utöver det är hon också det stora affischnamnet för Vitamin Well. 

I slutet av 2019 framgick det att Fridas tillgångar uppgick till 1,5 miljoner. Hon hade precis startat karriären då och hennes förmögenhet har nog växt lavinartat efter det.

Frida Karlsson | Statistik | Medaljer

Mästerskapsmedaljer:

VM

Antal medaljer: 3

Antal guld : 1

Statistik Världscupen:

Bästa världscupplacering (säsong): 22

Antal segrar (tävling): 1

Antal andraplatser (tävling): 1

Antal tredjeplatser (tävling): 1

Här hittar du mer bet online.

Frida Karlsson Instagram | Twitter 

Frida Karlsson är bara i början av sin karriär men har redan lyckats samla på sig en rejäl följarskara. Frida har över 167 tusen följare på instagram och heter @fridakarlsson. Trots ett hektiskt schema med tävlingar och träning så är Frida ganska flitig med inlägg på instagram. Hon delar med sig av sitt liv på skidtouren och ute i träningsspåret.

Frida Karlsson har inget twitterkonto. De nya stjärnorna nöjer sig med instagram och twitter är inte lika populärt.

Frida Karlsson | FAQ  

Var föddes Frida Karlsson?

- Hon föddes i Sollefteå

Vilket gymnasium gick Frida Karlsson på?

- Hon gick på Sollefteå skidgymnasium

Var bor Frida Karlsson?

- Hon bor i Sollefteå

Hur gammal är Frida Karlsson?

- Hon är 21 år gammal

Hur lång är Frida Karlsson?

- Hon är 172 cm lång

Vad har Frida Karlsson för mellannamn?

- Hon heter Elisabeth i mellannamn

Vilka andra idrotter har Frida Karlsson sysslat med?

-Handboll, fotboll, friidrott och gymnastik

 

*Credit for the main photo belongs to Matthias Schrader / AP Photo*