Fotbollen är som vi alla vet världens största sport. Det estimeras att sporten har drygt 3.5 miljarder fans runt om i världen. Så fotbollsspelarna följs av människor från alla världens hörn.

I samband med sociala mediers frammarsch har spelarna lyckats komma ännu närmare fans i delar av världen där fotbollen inte är så populär och de har även lyckats attrahera fans som inte har något intresse för fotbollen överhuvudtaget. 

I denna artikel kommer vi som tidigare nämnt lista både aktiva och inaktiva spelare samt även spelare som kanske inte var så talangfulla på plan.

Låt oss inte slösa mer tid utan här kommer listan som presenteras utan inbördes ranking.

Vinnie Jones

Pele

David Beckham

Lionel Messi

Cristiano Ronaldo

 

Vinnie Jones

Första spelaren vi presenterar här på listan var ingen briljant fotbollsspelare utan han var känd som en tuff och ful spelare under sin tid i de engelska divisionerna.

Exempelvis fick han en gång ett gult kort 3 sekunder in i en match och han fångades även på bild när han greppade tag i Paul Gascoignes testiklar under en match. Karriären spenderades främst i Wimbeldon men han hade även en kort sejour i Chelsea. 

Varför Vinnie Jones är med i listan är för hans karriär inom filmindustrin efter att ha lagt skorna på hyllorna. Han debuterade i Guy Ritchies film "Lock Stock and Two Smoking Barrels" och blev sedan känd över världen i och med hans medverkan i filmer som "Snatch", "Gone in 60 Seconds" och "X-Men: The Last Stand"

 

Pele

Fotbollens första riktiga världsstjärna var utan tvekan Edson Arantes do Nascimento, som vi flesta känner som Pele. 

Han slog igenom som tonåring och lyckades under sin karriär göra ofantligt många mål samtidigt som han vann flera ligatitlar med Santos och VM-titlar med Brasilien. 

Pele var anledningen till att nummer 10 blev en viktig del av fotbollen. Pele spelade efter Santos i New York Kosmos och lyckades på så sett bli enormt känd även i USA.

David Beckham

Davide Beckham var en fantastisk fotbollsspelare och var med Manchester Uniteds fantastiska "Class of 92" lag som vann trippeln 1998/1999. Några år senare köptes han upp av Real Madrid som då byggde upp det som senare kom att kallas "Galacticos".

Beckham ses ofta som pionjären för den moderna fotbollsspelaren som förutom spelet på plan satsar på varumärket utanför plan. Hans förhållande med Victoria "Posh Spice"  Adams (nu Victoria Beckham) gjorde att Beckhams namn blev känt även utanför fotbollen och sen dess har varumärket bara fortsatt växa.

Han ses som en modeikon och har lanserat massa produkter med sitt namn på och utöver det så har han haft massiva sponsoravtal med märken som Adidas, Pepsi, H&M och Armani

Om du vill spela på på fotboll kan du kolla in oddset matchen

Lionel Messi

Messi betraktas som en av dem bästa spelarna genom tiderna och hans rivalitet med Cristiano Ronaldo om titeln som bästa spelare har förtrollat världen i mer än ett decennium. Messi har vunnit sex Ballon d'Or och rivalen Cristiano har vunnit fem stycken. 

Han är den bäste målskytten genom tiderna i La Liga och för Barca och Argentina. (hitta bra La liga odds här).

Messi är inte lika glamorös utanför plan som Beckham och Cristiano men har ändå lyckats få sponsor avtal med Dolce & Gabbana och Audemars Piguet utöver mer sport relaterade sponsorer som Pepsi och Konami. Förutom tidigare nämnda kontrakt har Messi likt Beckham ett livstids kontrakt med Adidas. 

Om du vill spela på live fotboll kan du följa länken oddset

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo är överlägset den mest följa idrottaren på sociala medier. Han är till och mest den mest följda personen på Instagram. Han är som tidigare nämnt en av världens bästa spelare genom tiderna och hans rivalitet med Messi kommer att gå till historien. 

Men när det kommer till sociala medier är Cristiano Ronaldo oslagbar. Han blev den första person att samla på sig över en halv miljard följare (över alla sociala medier).

Förutom massa olika sponsorer och kampanjer har Cristiano Ronaldo även filmer, dokumentärer och Musem tillägnade till honom som fått honom att bli ännu kändare. 

En annan ganska rolig detalj är att han är den enda spelaren som har en flygplats döpt efter honom. Flygplatsen "Cristiano Ronaldo International Airport" är flygplatsen i Madeira som är regionen han växte upp i.

Frågar man vem Cristiano Ronaldo är runt om i världen är det nog få som inte vet vem han är. 

 

 

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.