Nathalie Björn är det svenska damlandslagets stora försvarsgeneral. Hon har ännu inte fyllt 25 men visar redan upp en enorm mognad och styr sina lags försvarsspel med pondus.

Nathalie har spelat 34 landskamper för Sverige och gjort fyra mål. Efter hennes insatser under sommarens OS är hon självskriven i startelvan. Hon kommer troligen vara grundbulten i Sveriges försvar det närmsta decenniet.

I sin klubblagskarriär har hon precis lyckats få till en transfer utomlands. Det är allas dröm att få flytta utomlands och spela fotboll med de bästa. Nathalies dröm har slagit igenom och hon kommer nu spela i Women's Super League med Everton.

Häng med när vi tar en närmare titt på Nathalie Björns karriär i denna artikel.

Innehållsförteckning:

I den här artikeln tar vi upp allt, som du kan tänkas vilja veta om Nathalie Björn. Trevlig läsning!

Nathalie Björn Biografi | Tidiga år

Nathalie Björn föddes den 14 maj 1997 i Uppsala. Hon startade sin fotbollskarriär redan när hon var fem år. Hon fick följa med pappa ner till planen där Vaksala SK spelade och han sa att där ska du spela. Pappa Andreas var tidigare fotbollsmålvakt i IFK Uppsala och Nathalie följde i hans fotspår.

I Vaksala SK lärde hon känna Filippa Angeldahl som numera också är en svensk landslagsspelare. När de var små brukade de träna extra med Christer Angeldahl som är Filippas pappa och var deras tränare. Nathalie har berättat att Christer betydde mycket för tjejernas utveckling som fotbollsspelare.

I Filippa Angeldal hade Nathalie en kompis som hade samma mål med fotbollen som henne. Båda ville nå toppen och det gjorde att de hade varandra som stöttepelare. De följdes åt i karriären ända tills de var 18 år då de gick skilda vägar. 

De spelade tillsammans först i Vaksala SK och gick sedan vidare till Sirius och AIK. När de flyttade till AIK delade tjejerna även lägenhet. 

Efter det valde Nathalie Eskilstuna United för att få regelbunden speltid. Det var ett smart val från Nathalie då det viktigaste för en ung spelare är att få matchträning på högsta nivå.

För spel på fotboll, spana in fotboll odds på våran hemsida.

Nathalie Björn Rosengård | Nathalie Björn Everton

Efter tiden i Eskilstuna var Nathalie nu redo för större uppgifter. Hon fick igenom en transfer till topplaget Rosengård. Där blev hon ordinarie och spelade hem ett damallsvenskt guld direkt under första säsongen. 

Året därpå kom Rosengård tvåa bakom hennes kompis Filippa Angeldals Häcken. Inför sommarens OS blev Nathalie värvad till Everton som tillhör den storsatsande Womens Super League i England.

I Everton återförenas hon med Anna Anvegård som spelade med henne i Rosengård. Säsongsstarten har varit lite knackig för Everton men med Björn i backlinjen kommer de komma på rätt köl omgående.

Nathalie Björn OS | Svenska Landslaget Damer

Björn har spelat för det svenska landslaget ända från u-17. Med u-19 laget tog Nathalie guld med Sverige i EM. Det var flera andra som var med i den turneringen och som nu återfinns i det vuxna laget. Spelare som FiIlippa Angeldal, Stina Blackstenius och Rebecka Blomqvist har gjort en liknande resa som Nathalie genom alla ungdomslag till A-landslaget.

Det är alltid bra att ha spelare med vinnarerfarenhet i laget även om det var på juniornivå. Inträdet i A-landslaget av de här unga tjejerna gör att det svenska damlandslaget har en fin framtid.

Sverige gjorde en fantastisk insats under OS-slutspelet i somras. Det var en fröjd att se det svenska laget spela fotboll. De var bäst i turneringen med marginal, men tyvärr räckte det inte hela vägen.

Nathalie Björn var given i mittbacksparet tillsammans med Amanda Ilestedt. Nathalie Björn var nästan helt fläckfri under slutspelet och överglänste sin mittbackskollega.

Nathalie Björn visade upp ett moget spel och styrde uppbyggnadsspelet från sin mittbacksposition. Med sina tekniska egenskaper så utgör hon den perfekta moderna mittbacken.

Nathalie Björn

Nathalie Björn Lön | Net Worth | Förmögenhet

Transfern till England och Women's Super League gör att Björn får en betydligt högre lön än i damallsvenskan. I England görs en satsning på damfotbollen och det har gjort att lönerna för damspelarna har blivit mycket bättre. 

Vad Nathalie Björn får i lön hos Everton är inte känt men vi kan nog anta att det har blivit en rejäl löneökning från det hon fick i Rosengård. 

För mer betting titta in här.

Nathalie Björn Instagram | Nathalie Björn Twitter 

Nathalie Björn är en av Sveriges stora framtidsnamn på damsidan och har en ökande föjarskara på Instagram. Nathalie har över 13 tusen följare på instagram. Om du vill följa Nathalie på Instagram så heter hon där @nathalieebjorn

Där delar hon med sig av bilder från sitt privatliv och fotbollsvärlden.

Nathalie Björn har tyvärr inget twitterkonto.

Nathalie Björn

Nathalie Björn | FAQ  

Vilken skola gick Nathalie Björn på?

- Hon gick i fotbollsklass på Gottsundaskolan.

Var bor Nathalie Björn?

- I Liverpool, England.

Hur gammal är Nathalie Björn?

- Hon är 24 år gammal

Hur lång är Nathalie Björn?

- Hon är 174 cm lång

Hur mycket väger Nathalie Björn?

- Hon väger 67 kg.

*The credit for all of the photos in this article belongs to AP photos*