Tennis är en av världens mest lukrativa sporter. Det är många spelare som blir miljonärer då det är miljoner i prispotten i turneringar.

Tennis är en av de jämlikaste sporterna när det kommer till prispengar för män och kvinnor. I de största turneringarna är prispengarna de samma för båda könen.

Det gör att de kvinnliga tennisspelarna ligger i topp i världen bland de rikaste sportkvinnorna.

I denna artikel tar vi en titt på de tennistjejer som tjänat mest i deras karriärer. Detta leder till att vissa spelare på listan är före detta professionella tennisspelare.

Rikaste Kvinnliga Tennisspelarna 2021:

  1. Serena Williams
  2. Maria Sharapova
  3. Steffi Graf
  4. Venus Williams
  5. Anna Kournikova

5. Anna Kournikova 

5

Först ut har vi Anna Kournikova som faktiskt inte har sina största bedrifter på tennisbanan. Hon vann aldrig någon singeltitel under sin tenniskarriär. Hennes största framgång var en vinst i Australian Open tillsammans med Martina Hingis i dubbel.

Trots det hade hon mycket större sponsorkontrakt än många andra högre rankade tennisspelare. Hennes utseende gjorde henne till en av världens kändaste atleter och detta ledde till många andra jobb vid sidan om tennisen. 

Kournikova lade ner tenniskarriären redan 2007 och bor nu i Miami tillsammans med popartisten Enrique Iglesias. De har varit tillsammans sedan 2001 och har tre barn ihop.

4. Venus Williams

2

På fjärde plats har vi storasyster Williams som har samlat in stora summor pengar under sin långa och framgångsrika tenniskarriär. Venus vann många Grand Slam-turneringar däribland fem Wilmbledon-titlar.

Venus var en av de som kämpade för lika prispengar för män och kvinnor i Grand Slam-turneringar. Hon hade en stor del i att tennisvärlden nu har blivit mycket jämlikare. 

Venus är fortfarande en aktiv spelare men har ju kommit upp i åren och är inte längre lika konkurrenskraftig. Men bara det att hon fortfarande spelar är en bedrift i sig med tanke på att hon debuterade i proffstennisen för över 25 år sedan.

På 888sport kan ni hitta oddset för många olika matcher.

3. Steffi Graf

6

Steffi Graf är den spelare på denna lista som slutade spela tennis först. Hon spelade tennis under en tid när det inte var lika lukrativt att spela som det är nu. Hon är trots det med på denna lista för att hon var så framgångsrik. Hon är världens bästa spelare genom tiderna tillsammans med Serena Williams. 

Hon vann otaligt många titlar under sin karriär och var dominant när hon spelade. Hon vann mycket pengar i och med vinster i turneringar och fick också stora sponsorkontrakt.

Hon vann totalt 22 Grand Slam turneringar under sin karriär. Steffi vann även alla Grand Slam och ett OS under ett kalenderår vilket är något ingen annan klarat av i tennisvärlden.

Hon är även gift med amerikanske tennislegendaren Andre Agassi. Graf uppskattas ha en förmögenhet på 145 miljoner dollar.

Spana in tennis odds på vår hemsida.

2.  Maria Sharapova

7

På en andra plats har vi Maria Sharapova som har haft en fin tenniskarriär bakom sig. Hon valde att avsluta karriären förra året efter nästan 20 år som proffs.

Under den tiden har hon samlat på sig en ganska ansenlig förmögenhet. Hon har haft stora sponsorkontrakt med företag som Nike, Porsche och Tag Heuer.

Vid sidan av tennisen har hon vart med och gett namnet till konfektyrskollektionen Sugarpova. Sötsakerna säljs som smör och mycket av intäkterna går till välgörenhet.

Den tidigare världsettan Sharapova vann alla fyra Grand Slam titlar och är en av 10 kvinnor som har en Career Grand Slam.

1. Serena Williams

8

Serena Williams anses vara världens genom tiderna bästa tennisspelare. Hon har vunnit massor av titlar och det har speglat sig i hennes inkomster. 

Hon har även varit väldigt framgångsrik utanför plan med många smarta investeringar. Hon har en miljövänlig klädkollektion med namnet S by Serena och hon har också företaget Serena Williams Jewelry.

Hon har många lyckade affärer utöver de nämnda och uppskattas ha en förmögenhet på runt 210 miljoner dollar. 

Serena har hunnit bli 40 år gammal men hon spelar fortfarande tennis på den högsta nivån. Hon är inte lika dominant som tidigare men hon tillhör trots det tennistoppen.

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

FÖRST PUBLICERAD: 28:e November 2021