Robert Lewandowski är en av världens bästa anfallare. Han har gjort mål på löpande band i över 10 år. Han spelar i den tyska monsterklubben Bayern München som deras nummer nio.

Han är även den stora stjärnan i det polska landslaget som kan ställas mot Sverige i playoff-finalen till VM 2022. Sverige mötte ju Polen i EM 2020 och där såg vi hur svårt det är att ställas mot Lewandowski.

 
Per år €20,000,000 kr 204,924,380
Per månad €1,666,666 kr 17,077,024
Per vecka €384,615 kr 3,940,849
Per dag €54,794 kr 561,431
Per timme €2,283 kr 23,392
Per minut €38 kr 389
Sedan du började titta på denna sida har Robert Lewandowski tjänat
 

Lewandowski har ju varit bra över en längre tid men de senaste åren har han nått ännu en nivå. 2020 förtjänade han att vinna ballon d'or men av någon outgrundlig anledning valde man att inte ge ut priset det året. Ursäkten var att det var pandemi men det spelades ju fotboll ändå.

Lewandowski vann Champions League med Bayern det året och var världens överlägset bästa spelare då. I årets ballon d'or omröstning hamnade Lewandowski på en andra plats bakom Messi. 

Lewandowski var inte lika överlägsen i år men nog var han bättre än Messi och förtjänade utmärkelsen som den bästa 2021.

Innehållsförteckning:

I den här artikeln tar vi upp allt, som du kan tänkas vilja veta om Robert Lewandowski. Häng med när 888sport tittar tillbaka på hans karriär!

Robert Lewandowski Dortmund | Lewandowski Bayern

Lewandowski startade självklart sin fotbollskarriär i Polen. Han vann skytteligan i både division 3 och division två när han spelade för Znicz Pruszków innan han värvades till Lech Poznan i den högsta divisionen.

Han fortsatte att ösa in mål i Poznan och vann även skytteligan i Ekstraklasa som är den högsta ligan i Polen. Det var många lag som var ute efter Lewandowskis namnteckning och Robert valde att flytta till Dortmund.

1

Dortmund är ju kända för att satsa på yngre spelare och Lewandowski fick chansen under Jürgen Klopp. Det blev två raka Bundesliga titlar för Dortmund vilket är en enorm bedrift med tanke på att Bayern återfinns i samma liga.

Borussia gick även till CL-final 2013 men där fick man stryk av just Bayern München. Under sommaren bestämde sig Lewandowski för låta hans kontrakt löpa ut 2014.

Lewandowski betämde sig för en transfer till Bayern och med honom i laget så har Bayern dominerat den tyska fotbollen sen dess.

Lewandowski har sprutat in mål i Bayern och han blivit skytteligavinnare i alla säsonger förutom en i Bayern. Samtidigt har Bayern vunnit ligan varenda år sedan Lewandowski kom till klubben.

Förra året slog Lewandowski målrekord när han gjorde 41 mål i Bundesliga. Han slog Gerd Müllers gamla rekord på 40 ligamål under en säsong.

Nu är han på jakt efter att bli Bundesligas bäste målskytt genom tiderna. Han är 75 mål bakom Gerd Müller nu, men i den hastighet som Lewandowski gör mål så kommer det inte dröja länge innan han slår även det rekordet.

3

Robert Lewandowski Landslaget | Lewandowski Polen

Polen är inte någon maktfaktor längre i den internationella fotbollen. Men med Robert Lewandowski har man närmat sig toppen. Polen kvalificerar sig oftast till de stora turneringarna nuförtiden och man har spelat i tre raka EM och VM turneringarna.

Lewandowski är Polens bästa målskytt genom tiderna. Han har gjort 74 mål på 128 landskamper. Med det är han ganska mycket före tvåan på den listan som har 48 mål. När Lewandowski väl lägger skorna på hyllan kommer han att räknas in bland de bästa fotbollspolackerna någonsin.

Robert Lewandowski är en målskytt av rang. Han är alltid på rätt plats i boxen och hans avslutningsförmåga är av yppersta världsklass. 

Kolla in här om du vill betta på fotboll.

Robert Lewandowski Fru | Anna Lewandowska

2

Robert Lewandowski har varit gift med Anna Lewandowska sedan 2013. Tillsammans har de döttrarna Klara och Laura.

Paret träffades 2007 på University of Warsaw där Anna Lewandowska pluggade till nutritionist. Anna är känd i Polen som bloggerska för ett hälsosamt liv. 

Anna är lite utav Roberts hälsocoach och de båda lever ett väldigt hälsosamt liv där dem till exempel endast äter socker när de är på semester. 

Robert Lewandowski Lön | Lewandowski Förmögenhet

Robert Lewandowski är en av världens bästa anfallare och får bra betalt tack vare det. Hans nuvarande kontrakt som han skrev på 2019 ger honom ungefär 20 miljoner euro per år. Hans kontrakt löper fram tills 2023 och med tanke på att han fortsätter att prestera så kommer han nog belönas med ännu ett saftigt kontrakt.

Lewandowski uppskattas ha en förmögenhet på 70 miljoner euro och han tjänar även stora pengar från sina sponsorkontrakt. Bland hans sponsorer finns företag som Nike, Proctor&Gamble, EA Sports och Huawei.

För bet på massa olika sporter kan ni besöka vår hemsida.

4

Robert Lewandowski Instagram | Lewandowski Twitter

Robert Lewandowski är en av världens bästa fotbollsspelare och har ett massivt antal följare på Instagram. Lewandowski lägger upp bilder från alla delar av sitt liv. 

Utöver bilder relaterat till fotboll bjuder han också på många foton från sitt privatliv. Robert har över 22,5 miljoner följare på instagram. Om du vill följa Robert Lewandowski på Instagram så heter han där @_rl9

Robert Lewandowski har även ett twitterkonto. Hans handle där är @lewy_official

Robert Lewandowski | FAQ  

När är Robert Lewandowski född?

- Han är född den 21 augusti 1988.

Hur lång är Robert Lewandowski?

- Han är 185 cm lång.

Varför värvade Blackburn inte Robert Lewandowski?

- Askan från ett isländskt vulkanutbrott ställde in Lewandowskis flyg. Istället skrev han på för Dortmund.

 

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

FÖRST PUBLICERAD: 1:a December 2021