Lionel Messi är en spelande legendar. Han har ännu inte slutat spelarkarriären men det är redan känt att han kommer att betraktas som en av tidernas bästa spelare genom tiderna.

Den han främst konkurrerar med om att vara tidernas bästa är landsmannen Diego Armando Maradona. När det kommer till mål och antal titlar samt under hur många år man har dominerat världsfotbollen så är Messi ganska överlägsen.

Men Maradona gjorde något som Messi ännu inte lyckats med. Maradona förde sitt land Argentina till ett VM-guld. Maradona var magisk när Argentina vann VM 1986 i Mexico.

De höjderna har Messi aldrig nått i landslaget utan hans tid i Albicelestes har främst kantats av misslyckanden. Han blev till och med utbuad i landslaget under en period. Det var först förra året som han lyckades vinna en stor titel med Argentina i och med Copa America segern.

Spana in våra fotboll odds.

Messi Lön | Messi Förmögenhet

Till vardags spelar Messi i superrika PSG. Efter Barcelonas finansiella bekymmer hade man inte möjlighet att behålla Messi längre. Det ledde till att Messi lämnade för spel i Frankrike.

Messi

I PSG har Messi inte presterat på samma höga nivå som han gjorde i Barcelona. En stor anledning till det är ju att han fick komma till en ny miljö för första gången i sin professionella fotbollskarriär. Han hade ju spelat sedan barnsben i Barcelona och var väldigt hemmastadd där.

Men nedgången i form kan ju också bero på att Messi hunnit bli 35 år gammal. Tiden hinner ikapp alla och kanske är det så att Messi börjar närma sig slutet på sin karriär. Trots sin ålder är han ju fortfarande en av världens bästa spelare och han får också betalt efter det.

Som en av världens bästa spelare genom tiderna är det föga förvånande att Messi tjänar enorma summor pengar. Enligt L'Equipe så får Messi hisnande 86,9 miljoner Euro per år i lön från Barcelona.

Utöver lönen så har Messi stora sponsoravtal med jättar som Adidas, Pepsi, Gilette, Turkish Airlines osv.

Samarbetet med Adidas startade 2006 och Messis namn har blivit synonymt med Adidas.

Hans totala förmögenhet estimeras ligga på runt 550-600 miljoner Euro.

På vår hemsida hittar ni bet på massor av matcher.

 
Per år €121,212,121 kr 1,234,825,694
Per månad €10,101,010 kr 102,902,140
Per vecka €2,331,002 kr 23,746,644
Per dag €332,088 kr 3,383,084
Per timme €13,837 kr 140,961
Per minut €230 kr 2,343
Sedan du började titta på denna sida har Messi tjänat
 

VM i Qatar kanske blir Messis sista stora chans att vinna VM. Messi kommer vara 39 år gammal till nästa VM och det är svårt att sia om vilken form han kommer att ha då. Men det är ganska troligt att han inte kommer vara lika bra som nu.

Messi har själv gått ut och pratat om det här som sin sista chans och att han är rädd för att skada sig inför turneringen. Landslagskollegor som Di Maria och Dybala har åkt på skador som kan göra att dem missar VM.

Det hade varit stora avbräck för Argentina men det viktigaste är ändå att Messi kan delta. Argentina vann Copa America ifjol och man är bättre än på länge och kanske kan Messi kröna sin otroligt framgångsrika karriär med en VM-pokal.

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike